Sivut

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Raparperi-vadelmapiirakka



Ainekset
  •  n. 3 isohkoa raparperin vartta
  • pakasterasiallinen vadelmia
  • 200 gr margariinia
  • 4 dl soijajogurttia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hiutaleita (tai vielä 1 dl jauhoja)
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
Ripoteltavaksi päälle vielä sokeria (ja vaniljasokeria)

Ohje
  • Sulata margariini ja sekoita siihen soijajogurtti. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja yhdistä seokset.
  • Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja asettele/heittele päälle vadelmat sekä kuoritut ja pilkotut raparperit. Ripottele päälle vielä hiukan sokeria.
  • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 40 minuuttia. 
  • Anna vetäytyä hetki. Tarjoa sellaisenaan tai vegaanisen vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Itse käytin maustamatonta soijajogurttia, kun kehitin ohjeen sen pohjalta mitä aineita kotoani sattui löytymään. Varmasti myös vaniljanmakuinen jogurtti sopii tähän loistavasti. Ajattelin myös tulevaisuudessa testata Yosan käyttöä leivonnassa.
Paistoaika jäi hiukan epätarkaksi, kun unohdin katsoa mihin aikaan laitoin piirakan uuniin. Lopputulos oli rakenteeltaan ja maultaan hyvä piirakka. Ensi kerralla ehkä lisäisin vadelmien määrää. Raparperin seuraksi sopii myös vadelmien sijaan perinteisempi mansikka. Itse kumminkin pidin makean pohjan ja hiukan kirpeämpien päällysten yhdistelmästä. Ylipäätään tälle pohjalle on varmasti helppo varioida kauden hedelmien ja marjojen sekä oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti