Sivut

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Minttu-suklaakuppikakut




Näin pääsiäisen aikaan alkoi vegaanisten suklaamunien ja muiden pääsiäiskarkkien lähes täydellinen puuttuminen kiukuttaa. Päätinkin siis kehitellä aikani kuluksi ja itseni iloksi ohjeen minttu-suklaakuppikakuille. Mintun ja suklaan yhdistelmä on yksi ehdottomista lemppareistani, kuten joku on jo voinut minttusuklaakakunkin kohdalla huomata. Kun sormeni vielä syyhysivät päästä kokeilemaan parisen viikkoa sitten hankkimaani pursotinsettiä, ei leivonnaisen lajin tai makujen keksimisessä kulunut kovinkaan kauaa!


Marianne Crush ei kuppikakuista paljoakaan maistu kuorrutteen rinnalla, joten sen voi hyvin myös jättää pois. Mikäli kumminkin teet pelkkiä muffineita ilman kuorrutetta, sopii rouhe niihin loistavasti. 


25-30 kuppikakkua


Ainekset

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl (raakaruoko)sokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • (pussillinen Marianne Crush -rouhetta)
  • 2,5 dl öljyä
  • 5 dl kaurajuomaa 
Kuorrute
  • 400 grammaa vegaanista margariinia
  • n. 10 dl tomusokeria
  • piparminttuaromia
  • vihreää elintarvikeväriä

  Ohje
  • Valmista muffinitaikina: Yhdistä kaikki taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi joukkoon öljy ja kaurajuoma. Sekoita hyvin. Annostele taikina kahdella lusikalla muffinivuokiin.
  • Paista muffineita uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
  • Tee kuorrute: Vatkaa margariini tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria pienissä erissä (esimerkiksi desi kerrallaan), kunnes kuorrute on sopivan paksua pursottamiseen. Lisää lopuksi piparminttuaromia ja vihreää elintarvikeväriä pieniä määriä kerrallaan, sillä *yllätysyllätys* lisääminen on aina seoksen "laimentamista" helpompaa. 
  • Pursota kuorrute muffineille käyttäen pursotinta tai pakastepussia, jonka kulmaan on leikattu sopivan kokoinen reikä .
  • Säilytä kuppikakkuja viileässä tarjoiluun asti.

Kuppikakkujen tekeminen on yllättävän helppoa ja hauskaa. Myöskään kuorruttamiseen ei mene tuhottoman kauaa aikaa, ellei satu olemaan parantumaton perfektionisti. Tämä ensimmäinen kuppikakkukokeiluni ei varmastikaan tule jäämään viimeiseksi, sillä päässäni pyörii jo nyt ideoita maapähkinävoin käyttämisestä kuorrutteen pohjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti