Sivut

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Sieni-savutofupiirakka



Vanhempani tekivät taannoin lisää tilaa pakastimeensa, jolloin sain lahjoituksena monta pussillista pakastettuja sieniä. Pääsin siis vihdoin toteuttamaan visiotani sieni-savutofupiirakasta. Pakastettujen sienten isoimpana ongelmana on, että pusseissa on hiukan eri määrä sieniä, joten senpä takia tähänkään ohjeeseen ei kovin fiksua määrää tullut. Käytin ohjeessani (ainakin vegetukussa myytävää) Vianan savutofua, jonka pakkauskoko on 250 grammaa, siinä missä yleisemmin kaupoista löytyvä Oy Soya Ab:n kylmäsavutofu taitaa olla 300 gramman paketeissa.

1 piirakka, vuoan halkaisija 30 cm

Ainekset

Pohja
  • 150 g vegaanista leivontamargariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja 
  • 2-3 rkl vettä
  • ¼ tl suolaa
Täyte
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt savutofua
  • n. 130 g jäisiä suppilovahveroita (arviolta 1½-2 desiä sulatettuja/paistettuja sieniä)
  • 1 purkki (500g) maustamatonta soijajogurttia
  • pippuria, suolaa, rosmariinia

Ohje
  • Pohjan valmistus:  Nypi margariini, jauhot ja vesi tasaiseksi taikinaksi ja painele se voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  • Täytteen valmistus: Pilko savutofu pieniksi kuutioiksi ja silppua valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipulit pannulla rosmariinin kanssa ja sekoita ne kulhossa tofun, sienten, soijajogurtin ja mausteiden kanssa. Jos käytät pakastettuja tai tuoreita sieniä niin sulata tai paista ne pannulla ennen sekoittamista muihin aineksiin. (Huom. Älä lisää sienistä irronnutta nestettä seokseen!)
  • Levitä täyte tasaisesti esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Soijajogurtti jatkaa kiinteytymistä vielä jonkin verran uunista oton jälkeen, joten ei tule huolestua ellei se ole tässä vaiheessa täysin hyytynyt.
  • Anna piirakan vetäytyä ja jäähtyä ennen tarjoilua.

Oma piirakkavuokani on halkaisijaltaan melko iso, joten jos käytät pienempää vuokaa, voit myös pienentää ohjetta hieman. Piirakan täytteitä (ja pohjaa - jos kaipaa muutakin kuin vehnäjauhoja) on helppo muuttaa mielensä mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti