Sivut

perjantai 25. lokakuuta 2013

Mutakakku




Illanistujaisten lähestyessä oli aika keksiä jotain leivottavaa ja päätin kehitellä vegaanisen mutakakkureseptin. En ole ikinä ennen tehnyt mutakakkua, enkä kovin usein syönytkään, mutta mielestäni tästä tuli herkullista. Resepti toimi hyvin spelttijauhoilla, mutta tulos oli ehkä vielä tavallistakin mutakakkua tuhdimpaa. Kuorrutteeseen päätyi jälleen kerran piparminttuaromia. Lupaan alkaa käyttää mielikuvitustani tämän jälkeen enemmän, mutta minttu ja suklaa vain toimivat niin hyvin yhteen!

Ainekset:
  • 200 grammaa vegaanista margariinia
  • 3 dl (speltti)jauhoja
  • 2 dl ruokosokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl soodaa tai leivinjauhetta
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 2 dl kasvimaitoa
  • n. 100 g suklaata (1 levy Pandan tummaasuklaata 130g)
Kuorrute
  • 100 g suklaata
  • piparminttuaromia
  • tilkka kasvimaitoa

Ohje
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata margariini ja halutessasi sulata suklaa sen joukkoon. (Suklaan voi lisätä myös taikinaan rouhittuna) Yhdistä margariinisulaan kasvimaito ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
  • Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Valmiin kakun reunat ovat kypsät, mutta keskustan kuuluu jäädä hieman tahmeaksi.
  • Voit tarjoilla kakun heti lämpimänä tai jääkaappikylmänä. Kakun seuralaiseksi sopii hyvin vaniljajäätelö tai kermavaahto. Jos haluat kuorruttaa kakun, odota, että kakku on jäähtynyt.

Kuorrute:
  • Kuumenna kattilassa tilkka kasvimaitoa ja sulata suklaa sen joukkoon. Lisää kuorrutteen joukkoon halutessasi piparminttuaromia maun mukaan. 
  • Levitä kuorrute kakulle ja anna sen jähmettyä hetki viileässä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti