Sivut

tiistai 21. tammikuuta 2014

Hamppupihvit


Tällä kertaa postaan poikaystäväni ohjeen hamppupihveihin. Hamppupihvit ovat Matin bravuurinumero keittiössä ja nämä pihvit saivat häneltä kunniamaininnan tähän mennessä onnistuneimpina tapauksina. Nämä pihvit sopivat hyvin niin hampurilaisiin kuin perunamuusinkin seuralaiseksi ja ovat luonnostaan gluteenittomia.


n. 12 pihviä

Ainekset:
  • 4 dl hampunsiemeniä
  • 2½ dl vettä
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1 dl kikhernejauhoa
  • 1 dl soijajugurttia 
  •  2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • muita mausteita maun mukaan
Ohje:
  1. Liota ensin hampunsiemenä 1-2 tuntia vedessä.
  2. Murskaa siemenet mahdollisimman tasaiseksi sauvasekoittimella. 
  3. Sekoita hamppuvelli ja muut ainekset tasaiseksi mössöksi. Valmiin taikinan koostumus on puolijuoksevaa.
  4. Muotoile ruokalusikalla taikinasta pihvejä leivinpaperille.
  5. Paista pihvejä 200 asteessa 30-45 minuuttia kunnes pihvit ovat kauttaaltaan kiinteitä ja saaneet pintaansa hiukan väriä 
Pihvejä on helppo mukailla lisäämällä mieleisiään mausteita. Jos pihvit ovat liian kitkeriä makuusi, voit sitruunamehun lisäksi käyttää myös jotakin makeampaa mehua.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje. Onko pihvien rakenne minkälainen? Hamppuprotskua olen joskus lisäillyt pihviohjeisiin tuomaan ravintoarvoja ja koostumusta, näitäkin voisi kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Koostumus on aika tasainen ja pehmeä, tavallista kasvispihviä tiiviimpi. Hampunsiemenien käyttö toki meinaa, että joukossa on hampaissa rouskuvia kuoria, jotka ehkä joitakuita ärsyttävät jäädessään hampaisiin kiinni. :D Liottamalla hyvin saa siemenistä tasaisempaa massaa, mutta kuorenpaloista ei sillä eroon pääse. Tietysti voi myös hankkia kuorittuja hampunsiemeniä, mutta se näkyy myös hinnassa. :) Meille nämä kyllä maistuvat hyvin kuorineen päivineen.

    VastaaPoista