Sivut

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pinaattiletut


Tämän sunnuntain brunssiherkuksi tehtiin pinaattilettuja. En ole koskaan ennen itse tehnyt moisia ja odotinkin jännityksellä millaisia lettuja saan aikaiseksi. Onneksi letut onnistuivat hyvin niin rakenteen kuin makunsakin puolesta! Koska valmislettuja en ole kananmunattomina nähnyt, on pinaattilettuja, eli kotoisammin pinnareita, tullut kaivattua. Nämä siis jäänevät osaksi ruokalistaa. Ohjeessa ei porkkanaa mainita, mutta saadaksemme jääkaappiin unohtuneet pari porkkanaa tuhottua, ne raastettiin taikinan mukaan. Halutessaan letuille voi kehitellä täytteen vaikkapa soijarouheesta, sipulista, tomaatista ja sienistä, näin annoksesta saa nopeasti ja helposti ruokaisemman.


n. 15 lettua

Ainekset:

  • 1 litra kasvimaitoa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 150-200g pinaattia
  • 4 rkl öljyä
  •  sokeria ja suolaa maun mukaan
Ohje:
  1.  Jos käytät pakastettua pinaattia sulata se aluksi mikrossa.
  2. Sekoita vehnäjauho pienisä erissä kasvimaidon joukkoon.
  3. Lisää taikinaan loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna taikinan kohota puoli tuntia.
  5. Paista taikinasta lettuja rasvatulla pannulla.
  6. Tarjoa puolukkahillon kanssa ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti