Sivut

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Suklaavanukas


Kaivoin arkistojen aarteista aikoinaan kasaamani reseptin vegaaniselle suklaavanukkaalle. Alunperin järjestökokkauksiin koottu n. 45 hengelle sopiva satsi tosin kutistui vähän pienemmäksi! Maku oli yhtä herkullinen kuin muistikuvissa. Piparminttuaromilla tästä vanukkaasta saa ihanan raikkaan, eikä maun muokkaaminen muihinkaan suuntiin ole varsinaisesti rakettitiedettä. Hyvin varustetuista ruokakaupoista voi löytää vaikka kirsikka- tai vadelma-aromia, jotka kumpainenkin sopivat tähän vanukkaaseen.

4-6 annosta

Ainekset
  • 1 litra kasvimaitoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • piparminttuaromia maun mukaan
Ohje
  1. Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet lukuunottamatta vaniljasokeria.
  2. Lisää kasvimaito kuiva-aineiden joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen kunnes se sakeutuu.
  3. Nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon öljy, vaniljasokeri ja piparminttuaromi.
  4. Jaa vanukas kulhoihin ja anna sen jähmettyä ja viiletä ennen tarjoilua. Estääksesi kuoren muodostumisen pintaan, voit ripotella vanukkaan pinnalle hiukan sokeria jaettuasi sen tarjoiluastioihin. Halutessasi voit laittaa vanukkaan pinnalle esimerkiksi vadelmia tai mintunlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti