Sivut

torstai 3. heinäkuuta 2014

Tomaattinen makaronilaatikko


Arkinen kuva arkisesta ruoasta.

Tästä blogista löytyykin jo Annin aikoinaan postaama makaronilaatikko, mutta halusin nyt laittaa myös oman versioni jakoon. Tätä yksinkertaisemmaksi ei vegaanin arkiruoka enää mene. Meillä makaronilaatikkoa tehdään aika usein, tätä ruokaa pystyy laiskastikin piristämään muuttamalla mausteita tai heittämällä vaikka sekaan pussillisen herne-maissi-paprikaa. Munamaidon korvaajan salaisuus on meillä maustamaton soijajogurtti, jota jääkaapistamme löytyy aina juurikin sen monikäyttöisyyden vuoksi. Soijajogurtin hyytymisominaisuutta voi hyvin siis hyödyntää myös arkisessa ruoanlaitossa, eikä vain erilaisissa jälkiruokapiiraissa tai pannukakuissa.

6 annosta

Ainekset:
  • 5 dl makaronia
  • 2,5 dl soijarouhetta
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2,5 dl soijajogurttia
  •  loraus soijakastiketta
  • loraus omenaviinietikka tai sitruunamehu
  • vettä
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (yrttejä)
Ohje:
  1. Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan, yleensä parisen litraa vettä 5 dl makaronia kohden ja keittoaika 8-12 minuuttia riippuen siitä käytätkö vaaleaa vai tummaa makaronia.
  2.  Mittaa kulhoon soijarouhe. Lisää sen joukkoon vettä sen verran, että soijarouhe on hiukan kosteaa. Sekoita soijarouheen joukkoon loraus soijakastiketta, omenaviinietikkaa tai sitruunamehua ja ruokalusikallinen sinappia. Soijarouheeseen tulee enemmän makua, kun sitä ei turhaan nesteytä vetiseksi asti. Jos soijarouhe onkin uuniin mennessään vielä hitusen rapeaa, imee se itseensä nestettä paiston aikana.
  3.  Sekoita kulhossa tomaattimurska ja soijajogurtti. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi yrteillä. 
  4. Sekoita vuokaan makaronit, soijarouhe sekä suurin osa kastikkeesta. Levitä loput kastikkeesta laatikon päälle.
  5.  Paista uunin keskitasolla 200 asteessa puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti