Sivut

torstai 3. heinäkuuta 2014

Mausteiset seitanmakkarat

Seitanmakkara ennen paistoa tai grillausta

Tänään kokeilin tehdä hieman erilaisia seitanmakkaroita kuin yleensä, toisin sanoen muutin ohjeeseen tulevia mausteita ja käytin nesteenä vettä oluen sijaan. Näistä tuli mielestäni oikein erinomaisia! Rakenne on hieman erilainen kuin aiemmin postaamissani seitanmakkaroissa, mutta ei ollenkaan huono. Näiden makkaroiden maku on myös lähempänä perinteistä lihagrillimakkaraa kuin toisessa ohjeessani, vaikka chili onkin hallitsevassa asemassa. Tässä ohjeessa hyödynsin laiskan ruoanlaittajan parasta ystävää, eli blenderiä, jolla sipulit sekoittuivat täysin nesteeseen eikä sattumia jääyt. Jos käytössäsi ei ole blenderiä, mutta haluat tasaisen lopputuloksen, laita tuoreiden sipulien sijaan jauhetta.

8-10 makkaraa

Ainekset:
  • 4 dl gluteenijauhoja
  • 2 rkl soijaproteiinia tai kikhernejauhoja
  • ½ dl oluthiivahiutaleita
  • 2 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki (70g) tomaattipyreetä 
  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl savuaromia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 rkl (savu)paprikajauhetta
  • 1 rkl pippurisekoitusta (musta-, valko- ja viherpippuria)
  • ½ rkl chilihiutaleita (tai reilummi chilijauhetta)
  • ½ rkl korianteria
  • ½ rkl suolaa
  • 1 tl inkivääritahnaa (tai jauhetta)
  • 1 tl siirappia
Ohje:

  1. Mittaa blenderiin nestemäiset ainesosat (vesi, etikka, balsamico, öljy, soijakastike, savuaromi, tomaattipyree, inkivääritahna ja siirappi), valkosipulinkynnet ja muutamaksi lohkoksi leikattu sipuli. Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi nesteeksi.
  2. Sekoita kulhossa kaikki kuivat ainesosat.
  3. Kaada nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja vaivaa huolella.
  4. Muotoile taikinasta pitkulamaisia makkaroita ja rullaa ne folioon. Muista myös kääriä foliorullien päät.
  5. Höyrytä makkaroita höyrykattilassa 45 minuuttia.
  6. Halutessasi paista tai grillaa makkarat saadaksesi niihin hiukan väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti