Sivut

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Garam masala -piparit


Tänä vuonna piparikausi alkoi jo hyvissä ajoin lokakuun puolella. Siitä kiitos kuuluu näille pipareille, jotka on perinteisten joulumausteiden sijaan maustettu garam masalalla. Lopputulos on mukavan erilainen, vaikka garam masalasta monia samoja makuja löytyykin. Näitä pipareita kannattaa tehdä kerralla kunnon satsi, sillä maku vain paranee ajan kanssa. Tällä ohjeella saa aikaan kolmisen pellillistä pipareita. Perinteisten joulupiparien resepti löytyy täältä.

Ainekset
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 0,75 dl öljyä
  • 0,5 dl kaurajuomaa (tai muuta kasvimaitoa)
  • 5 tl garam masalaa
  • (1 tl kurkumaa)
  • 1 tl ruokasoodaa
Ohje
  1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet ja kiehauta seos. Sekoita joukkoon kaurajuoma ja öljy. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita ruokasooda jauhoihin ja sekoita jauhot siirappiseokseen. (Itse yleensä laitan jauhoja maltillisesti ja teen taikinasta tässä vaiheessa hiukan tahmaista. Mielestäni on helpompaa lisätä jauhoja leivontavaiheessa, jolloin näkee paremmin kuinka taikina kaulittaessa käyttäytyy.)
  3. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään yön yli.
  4. Vaivaa tarvittaessa taikinan joukkoon lisää jauhoja ja kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulle pöydälle. Ota taikinasta muotilla pipareita ja laita ne leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti