Sivut

torstai 15. tammikuuta 2015

Pippurituorejuusto



Meillä oli viikonloppuna ystäviä viettämässä iltaa, ja halusimme kokeilla jotain hieman erilaista. Tarjolla oli siis seitanpasteijoita, savutofua, oliiveja, hedelmiä ja vegaanisia juustoja voileipäkeksien, hapankorppujen, piparien ja teeleivän kanssa. Pöydässämme oli neljää erilaista juustoa, joista valmiina ostettiin kokeeksi palan Violifen mozzarellaa. Itse teimme pippurituorejuustoa, jonka ohjeen löydät alta, sekä yrttituorejuustoa ja savujuustoa. Savujuuston ohje kaipaa vielä kehittelyä, mutta pippurituorejuustosta ja yrttituorejuustosta kummastakin tuli oikein erinomaisia. Näitä tehdään ehdottomasti toistekin!

Pippurituorejuusto on tehty mukaillen tätä ohjetta. Toisin kuin alkuperäisohje mainitsee, ei juusto meistä muistuta vuohenjuustoa, vaan juurikin mustapekkamaista pippurituorejuustoa. Jos sinulta ei löydy varsinaista juustoliinaa, etkä halua sellaista lähteä metsästämään, voit käyttää aivan hyvin sideharsoa tai vaippaharsoa. Me käytimme sideharsoa, jota saa edullisesti jokaisesta apteekista. Sideharso on sen verran kapeaa, että sitä täytyy käyttää muutama kaistale rinnakkain. Tätä juustoa ei tehdä hetkessä, mutta tekijänsä iloksi se vaatii enemmänkin aikaa kuin vaivaa.

2 palloa

Ainekset:

  •  2 dl maustamattomia cashew-pähkinöitä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1½ rkl vettä
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua musta- tai viherpippuria kuorruttamiseen
  • kaksi juustoliinaa (tai sideharsoa tai vaippaharsoa)

Ohje:
  1. Liota pähkinöitä yön yli. 
  2. Valuta liotetut pähkinät ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, vesi ja suola. Soseuta seosta joko sauvasekottimella tai blenderissä muutaman minuutin ajan, kunnes massa on mahdollisimman tasaista.
  3. Jaa massa kahteen osaan ja kääri molemmat osat juustoliinaan (tai harsoon) palloiksi. Laita pallot siivilään valumaan noin kymmeneksi tunniksi. Nestettä irtoaa juustoista parisen teelusikallista, eli ei kovin paljoa.
  4. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja laita pallot harsoineen pellillä uuniin 40 minuutiksi. Jos haluat tasaisen paistopinnan, käännä palloja 20 minuutin kohdallla.
  5. Jäähdytä paistetut juustopallot ja laita vielä vetäytymään jääkaappiin yön yli.
  6.  Laita rouhittua pippuria lautaselle ja poista juustopalloista harsot varovaisesti. Kierittele palloja pippurissa kunnes ne ovat kauttaaltaan kuorrutettuja.
  7. Tarjoile vaikkapa voileipäkeksien tai hapankorppujen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti