Sivut

torstai 22. tammikuuta 2015

Yrtti-valkosipulituorejuusto




Tästä reseptistä saa helpon tuorejuuston pohjan, jonka muuntelussa vain mielikuvitus on rajana. Me teimme tuorejuustoa maustettuna valkosipulilla, persiljalla ja sitruunamelissalla ja juustosta tuli herkullista. Mikään ei kuitenkaan estä maustamasta tuorejuustoa vaikkapa muutamalla aurinkokuivatulla tomaatilla ja basilikalla. Se on ainakin itselläni seuraavaksi kokeilun alla! Me olemme myös käyttäneet tätä juustoa pastakastikkeen sijaisena hyvällä menestyksellä.

Ainekset:

  • 1 pkt/ 300g pehmeää tofua (silken tofua)
  • 1 prk Oatlyn Ruokaan fraichea
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl mustapippuria
  • 1,5 tl suolaa
  •  nippu persiljaa ja ruukku sitruunamelissaa (tai muita tuoreita yrttejä makusi mukaan)
Ohje

  1.  Mittaa blenderin kulhoon kaikki ainekset ja blendaa sekaisin tasaiseksi massaksi. Jos sinulla ei ole blenderiä, tämä onnistuu myös sauvasekoittimella. Mikäli haluat, että tuorejuuston pohja väri pysyy valkeana (vihreän sijaan), lisää yrtit aivan lopussa ja sekoita hyvin nopeasti joukkoon. Voit myös silputa yrtit itse saksilla ja sekoittaa käsin tuorejuustomassaan.
  2. Kaada juustomassa suodatinpussilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai suppiloon ja laita valumaan yön yli jääkaappiin. Nestettä irtoaa reilusti
  3. Valutuksen jälkeen juusto on valmista tarjottavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti