Sivut

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Näkkileipä






Jos näkkileipä aiheuttaa vain karuja muistoja kouluruokailuista, kannattaa ne muistot karkottaa pikaisesti tällä herkullisella näkkärillä. Siemenien seuraksi näkkileipään voi laittaa myös pähkinöitä, ja vaihtamalla kaurahiutaleet gluteenittomiin hiutaleisiin tai pellavansiemeniin saa reseptistä helposti gluteenittomaan ruokavalioonkin sopivan.

Mikäli haluat näkkileivästä siistimpiä paloja, leikkaa palojen rajat pellille levitettyyn taikinaan ennen sen paistamista. Taikina on levitysvaiheessa melko kuumaa ja tahmeaa, joten käsi kannattaa suojata puhtaalla muovipussilla (esim. pakastus- tai hedelmäpussilla) tai kumihanskalla.


1 pellillinen

Ainekset:
  • 2 dl maissijauhoja (ei maissitärkkelystä!)
  • 0,75 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,75 dl hampunsiemeniä
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa

Resepti:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa, kaada joukkoon kiehuva vesi sekä oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Suojaa kätesi esimerkiksi pakastuspussilla ja levitä taikina mahdollisimman tasaiseksi ja ohueksi.
  3. Ripottele suolaa tasaisesti taikinalle. Halutessasi voit leikata taikinaan sopivan kokoisia paloja.
  4. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti