Sivut

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Omenainen seitanpata





Meillä tehdään säännöllisesti vegaanista versiota karjalanpaistista seitanilla. Törmäsin kuitenkin itse muutaman viikon sisään pariinkin eri marokkolaisen lihapadan reseptiin, jotka oli tehty karjalanpaistin tapaan, mutta maustemaailma oli toisenlaisen ja aineista löytyi esimerkiksi omenaa ja luumua. Päätin siis tehdä oman versioni moisesta, ja vaikkei lopputulos muistuta ehkä liiaksi esikuviaan, tuli padasta oikein hyvää. Itse käytin omenina happamia Granny Smithejä, mutta tähän sopisivat myös varmasti hyvin Punakanelit!


Seitan:
  • 4 dl gluteenijauhoja
  • 2,5 dl vettä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 3 tl suolaa
 Muut ainekset:

  • 2 porkkanaa
  • 2-3 omenaa (Granny Smith)
  • 2 punasipulia
  • 5 valkosipulinkynttä 
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 2-3 tl kokonaisia maustepippureita
  • loraus vaaleaa/agavesiirappia
  • suolaa

Ohje:
  1.  Valmista ensin seitan: Sekoita yhdessä kulhossa kaikki kuivat aineet ja toisessa kaikki nesteet. Yhdistä seokset ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sitkoisaa. Leikkaa taikinasta kymmenisen samankokoista palaa ja keitä n. 15 minuuttia. Leikkaa jäähtyneet seitanpalat haluamasi kokoisiksi suupaloiksi ja paista niitä runsaassa öljyssä, kunnes palat ovat saaneet pintaansa väriä.
  2. Paloittele porkkanat ja omenat sopivan kokoisiksi, puolita valkosipulinkynnet ja lohko punasipulit.
  3. Laita syvään uunivuokaan tai -pataan seitanpalat sekä kasvikset ja laita sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Mausta liemi.
  4. Kypsennä 175 asteessa 30-45 minuuttia, hauduta jälkilämmöllä tarjoiluun asti.
  5.  Tarjoa esimerkiksi perunamuusin tai couscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti