Kurpitsakausi jatkuu ja tällä kertaa oli keiton vuoro. Keitto itsessään oli varsin kevyt, joten se sai seurakseen Ruohonjuuresta löytämääni curry-mangotofua - pnnalle sopisivat erinomaisesti myös paahdetut siemenet tai pähkinät, mikäli jänniä heräteostoksia jääkaapistista ei löydy. Sellaisenaan keitto sopii loistavasti alkuruoaksi.
Ainekset
- suurehko pala kurpisaa (n. 2 litraa)
- öljyä
- vettä (n. 5 dl)
- mausteita:
- currya
- kanelia
- chilirouhetta
- valkosipulijauhetta
- oluthiivahiutaleita
- suolaa
- pippuria
- kaurakerma
Ohje
- Leikkaa kurpitsa suuriksi lohkoiksi (n. 5x5 cm), voitele lohkot öljyllä ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
- Nosta kurpitsalohkot kattilaan, lisää vesi ja soseuta hienoksi. Lisää lopuksi mausteet ja kaurakerma ja soseuta vielä kevyesti.
- Kiehauta keitto halutessasi tai lämmitä sitä hieman liedellä.
- Tarjoa sellaisenaan tai sirottele pinnalle tofua, paahdettuja siemeniä tai pähkinämurskaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti