Sivut

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Punajuuripesto



Minulla oli pari viikkoa sitten visio tehdä maa-artisokkalevitettä. Maa-artisokkien huima kilohinta sai minut kuitenkin kääntymään punajuurien puoleen, joita sai pussillisen alle eurolla, siinä missä maa-artisokista olisi saanut pulittaa kuusinkertaisen hinnan. Vaihdos ei kuitenkaan haitannut ollenkaan, sillä lopputulos oli hyvin herkullinen.

Ainekset
  • 250 g punajuuria
  • öljyä
  • 1/2 valkosipuli
  • 1 prk (yrtti)kasvisruokakerma
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • suolaa
  • mustapippuria

Ohje
  • Pese, kuori ja lohko punajuuret.
  • Peitä paistinpannun pohja öljyllä (käytin itse oliiviöljyä), laita liesi keskilämmölle ja lisää punajuurilohkot pannulle.
  • Kuori valkosipulinkynnet ja lisää pannulle punajuuren joukkoon.
  • Sekoittele paistettavia pannulla, kunnes punajuuret alkavat pehmetä (tähän menee varsin pitkä aika), voit halutessasi peitää paistinpannun välillä kannella.
  • Kun punajuuret ovat pehmenneet lisää pannulle ruokakerma ja auringonkukansiemenet, anna seoksen paistua hetki.
  • Mausta punajuuret siirapilla, suolalla ja mustapippurilla
  • Soseuta ja tarjoile!

Punajuuripesto sopii erinomaisesti uunituoreen leivän päälle, mutta maistuu hyvältä myös ruisleivällä. Voisin kuvitella, että mikäli siihen lisättäisiin enemmän ruokakermaa tai vaikka vettä nestemäisemmän rakenteen saamiseksi, pestosta saisi myös hyvän pastakastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti