Joskus on kiva tehdä ruokaa sen mukaan mitä kaapista löytyy. Ekologisen ajattelun lisäksi siinä säästyy myös kauppareissulta.
Ainekset
- 1 pss makaronia
- kasvisliemikuutio
- öljyä
- suolaa
- 1 prk (yrttimaustettua) tomaattimurskaa
- 1 rkl Välimeren yrttimausteita
- basilikaa, oreganoa, timjamia, meiramia...
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1-2 tl mustapippuria
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1-2 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1-2 tl vaaleaa siirappia (esim. agave-) tai sokeria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 prk ruokakermaa
- 2 prk papuja (pieniä mustia papuja ja/tai kidneypapuja)
- Keitä makaroni ohjeen mukaan kasvisliemellä, öljyllä ja suolalla maustetussa vedessä.
- Sekoita sillä välin muut ainekset keskenään. Lisää lopuksi joukkoon kypsät makaroonit ja kaada uunivuokaan.
- Paista 200 asteessa noin puolen tunnin ajan ja anna vielä hautua jälkilämmöllä noin 15 minuutin ajan.
- Tarjoa esimerkiksi porkkanaraasteen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti