Sivut

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Papu-makaronilaatikko



Joskus on kiva tehdä ruokaa sen mukaan mitä kaapista löytyy. Ekologisen ajattelun lisäksi siinä säästyy myös kauppareissulta.


Ainekset
  • 1 pss makaronia
  • kasvisliemikuutio
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 prk (yrttimaustettua) tomaattimurskaa
  • 1 rkl Välimeren yrttimausteita
    • basilikaa, oreganoa, timjamia, meiramia...
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1-2 tl mustapippuria
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1-2 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1-2 tl vaaleaa siirappia (esim. agave-) tai sokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk ruokakermaa
  • 2 prk papuja (pieniä mustia papuja ja/tai kidneypapuja)
Ohje
  • Keitä makaroni ohjeen mukaan kasvisliemellä, öljyllä ja suolalla maustetussa vedessä.
  • Sekoita sillä välin muut ainekset keskenään. Lisää lopuksi joukkoon kypsät makaroonit ja kaada uunivuokaan.
  • Paista 200 asteessa noin puolen tunnin ajan ja anna vielä hautua jälkilämmöllä noin 15 minuutin ajan.
  • Tarjoa esimerkiksi porkkanaraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti