Sivut

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kermainen kaali-ohravuoka



.
Koska olen viime vuosina lakannut nirsoilemasta, oli ehkä ihan kohtuullista antaa kaalillekin mahdollisuus. Keitto kuulosti liikaa dieettiruoalta, joten en ollut varma saisiko se korjattua minun ja kypsän kaalin välit. Kaalilaatikko kuulosti jotenkin hyvältä. Löysin muutamia hyvältä kuulostavia ohjeita, joiden pohjalta sovelsin oman kaaliruokani. Kermainen kaalilaatikko kuulosti mielestäni paremmalta kuin kermattomat versiot. Koska minulla oli verrattain vähän kaalia käytössäni, ei ruokaa varmaan voi kutsua varsinaisesti kaalilaatikoksi. Ainakin se poikkeaa perinteisestä kaalilaatikosta aika paljon. Tästä riittää kahdelle.

Ainekset
  • 5 dl vettä
  • 1,25 dl (rikottuja) ohrasuurimoita
  • 2 tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio
  • 1,5 dl tummaa soijarouhetta (+3 dl vettä liotukseen)
  • vähintään 300 g kaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl meiramia

Ohje
  • Laita soijarouhe veteen turpoamaan. Keitä ohra kasvisliemijauheella maustetussa vedessä melkein kypsäksi.
  • Suikaloi kaali ja kuullota sitä hetki öljytilkassa pannulla.
  • Sekoita ohra, soijarouhe ja kaali keskenään ja laita uunivuokaan. Ohran keitinvedestä n. desilitra ei ollut haihtunut enkä kaatanut sitä pois (= jos ohran keitinvesi on haihtunut kokonaan, kannattaa ehkä lisätä vuokaan jonkin verran nestettä).
  • Lisää kaurakerma, siirappi, loraus öljyä ja meirami. Sekoita.
  • Laita 200-asteiseen uuniin noin tunniksi.

Kyllä. Minun ja kypsän kaalin kylmät välit on lämmitetty. Tästä ruoasta voin sanoa paljon hyvää. Se on hyvänmakuista, terveellistä ja edullista. Kaalia voi ehdottomasti laittaa enemmänkin, mikäli sitä sattuu olemaan.

1 kommentti:

  1. Mukavan oloinen blogi :) tämä ruoka menee ekana testiin!

    VastaaPoista