Sivut

torstai 17. huhtikuuta 2014

Lentävä Jaakoppi



Pidän hyvin paljon makean ja suolaisen yhdistelmästä ja siksi esimerkiksi banaanit ja ananas löytävät usein tiensä myös pannulle ja uunivuokaan. Eilen keittämistäni soijasuikaleista oli jäänyt osa ylitse, joten päätin kehitellä oman versioni tästä ruotsalaisesta "perinneruoasta" (googlailun perusteella sitä on tehty jo 1970-luvulla).


Ainekset
  • 2-2,5 dl soijasuikaleita
  • vettä
  • kasvisliemikuutio
  • currya
  • öljyä
  • 2-3 banaania
  • 3 tomaattia
  • 1 prk (sipuli)kasvisruokakermaa
  • 0,5 dl ketsuppia
  • mustapippuria
  • suolattuja (cashew)pähkinöitä

Ohje
  • Keitä soijasuikaleet kasvisliemikuutiolla ja currylla maustetussa vedessä kypsäksi, paista öljyssä.
  • Pilko banaanit ja tomaatit.
  • Mausta ruokakerma ketsupilla ja pippurilla, sekoita joukkoon soijasuikaleet, banaanit ja tomaatit ja kaada uunivuokaan. Sirottele pinnalle (murskattuja) cashewpähkinöitä.
  • Paista 200 asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Anna vetäytyä hetki.
Lisukkeeksi sopii erinomaisesti esimerkiksi keitetty ohra tai spelttihelmet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti