Vehnäjauhoista tehty versio |
Mustikkakukko eli rättänä on savolainen perinneherkku. Muualla Suomessa sitä kutsuttaisiin kai kannelliseksi mustikkapiirakaksi. Oikeaoppinen mustikkakukko leivotaan ruisjauhosta, mutta hätätapauksessa myös täysjyvävehnäjauho kelpaa kuoren valmistukseen.
Ainekset
- 3/4 dl sokeria
- 200 g margariinia
- 3,5 dl ruisjauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- n. 5-7 dl mustikoita
- 3/4 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
Ohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita vaahdon joukkoon.
- Taputtele runsaat puolet taikinasta pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muotoile lopuista vuoan kokoinen ympyrä leivin- tai voipaperin päälle.
- Sekoita sokerit ja perunajauhot mustikoiden joukkoon. Kaada seos piirakkavuokaan ja peitä kannella.
- Paista uunissa noin 45 minuuttia.
Vastapaistettu mustikkakukko on taivaallista vaniljasoijajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kasvisvispin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti