Sivut

lauantai 23. toukokuuta 2015

Jogurttimuffinssit


Tämä resepti sai alkunsa kun löysin kaupasta Alpron uutta granaattiomenajogurttia. Jostain syystä sain alusta asti päähäni, että haluan käyttää sitä leivonnassa. Jogurtin maku ei suoranaisesti tuo mieleen granaattiomenaa, mutta on mukavan marjainen.

Ajattelin ensin upottaa jogurttia piimäkakkumaiseen maustekakkuun, mutta kun muffinsseja ja cupcakeja rakastava ystäväni saapui kylään teelle, päätin kokeilla miten hyvin jogurtti sopii niiden ainesosaksi. Lopputulos oli oikein mehevä ja marjainen, kun taas ohje on hyvä ja täynnä soveltamismahdollisuuksia.

Ainekset (n. 14 muffinssiin)
  • 2,5 dl granaattiomenan makuista soijajogurttia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 tl vanilja-aromia
  • 1,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl granaattiomenan makuista soijajogurttia
  • 1 tl vanilja-aromia
  • (pari pisaraa vegaanista punaista elintarvikeväriä)
  • tomusokeria

Ohje
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Sekoita keskenään jogurtti, öljy ja vanilja-aromi. Lisää joukkoon sokeri, suola, ruokasooda ja leivinjauhe ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita niin ettei taikinaan jää paakkuja.
  • Kaada taikina muffinssivuokiin, jätä n. 1/3 tyhjäksi, sillä taikina paisuu uunissa.
  • Paista muffinsseja uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
  • Muffinssien jäähtyessä valmista kuorrute: sekoita jogurtin joukkoon vanilja-aromi ja väriaine, lisää tomusokeria, kunnes seos alkaa olla paksua ja kuorruttamiseen sopivaa.
  • Kuorruta muffinssit ja nauti!

Ohjetta voi helposti soveltaa erimakuisille jogurteille tai sitten siihen voi käyttää maustamatonta jogurttia ja maustaa muffinssit itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti