Sivut

torstai 19. heinäkuuta 2012

Makaronilaatikko



Tee itsellesi palvelus ja unohda vesi ja soijajauho munamaidon korvaajana. Kikhernejauhot näyttävät kyntensä tässäkin asiassa.

Ainekset
  • 5 dl makaronia + vettä keittämiseen
  • 0,5 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1+2 rkl öljyä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta + 4 dl vettä
  • 2 rkl ketsuppia tai tomaattipyreetä
  • 2 tl pippurisekoitusta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl grillimaustetta
  • ripaus suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 dl kauramaitoa
  • 0,5 dl kikhernejauhoja
Ohje
  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä makaronit kasvisliemijauheella maustetussa vedessä (laita keitinveteen myös 1 rkl öljyä, etteivät makaronit klimppiinny). Laita paistinpannulle vesi, soijarouhe, öljy, ketsuppi, valkosipuli ja mausteet. Keitä/paista kunnes kaikki neste on haihtunut.
  • Vatkaa kaurakerma, kauramaito ja kikhernejauhot sekaisin.
  • Kaada makaronit, soijarouhe ja kaurakermaseos uunivuokaan ja kääntele ainekset sekaisin.
  • Laita uuniin 45 minuutiksi ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti