Sivut

lauantai 14. syyskuuta 2013

Marianne-kaakao


Syksyn kylmetessä on ihanaa nauttia Sosulin tavoin lämmöstä takkatulen ääressä

Tämä on niitä ohjeita, jotka yksinkertaisuudessaan saavat miettimään, kannattaako niitä edes jakaa, sillä eihän kyseessä varsinaisesti ole mikään suuri ruokaohje. Mutta kun tämä on yksinkertaisesti hyvää!

Marianne on mielenkiintoinen tuote vegaanisesta näkökulmasta. Sen tuoteselosteessa lukee karkin sisältävän rasvatonta maitojauhetta (alle 0,5 %); vegaanikeittiön Fazerilta saamassa selvityksessä kerrotaan kuitenkin, että maitojauhe on aina jäämää, eikä siten kuuluu tuotteen reseptiin ja näin ollen Marianneja voidaan pitää vegaanisina. Miksi sitten maitojauhetta ei ole mainittu "Saattaa sisältää..." mene ja tiedä, mutta itse ainakin näillä tiedoilla pidän Mariannen sallittujen karkkien listalla.

Ainekset (kahdelle)
  • 4 dl Alpron Kevyt -soijajuomaa (toki voit kokeilla jotain muutakin, mutta pienessä makeudessaan Alpro Light soveltuu erinomaisesti kaakaoon)
  • 8 Marianne-karkkia

Ohje
  • Kuumenna soijajuoma kattilassa.
  • Rouhi Mariannet karkeasti, jolloin ne liukenevat nesteeseen paremmin. Kaada rouhe soijajuoman joukkoon kevyesti sekoittaen.
  • Sekoittele juomaa kunnes Mariannet ovat täysin sulaneet. Kaada mukeihin ja nauti!

Vinkki: Marianne-kaakaosta saa myös helposti minttusuklaavanukasta kun sen joukkoon sekoittaa pari ruokalusikallista perunajauhoja. Tällöin kannattaa heti alussa ottaa talteen hieman soijajuomaa, jonka joukkoon perunajauhot voi sekoittaa ja kaataa sitten seoksen kaakaon joukkoon. Vanukasseosta kuumennetaan kunnes se pulpahtaa kerran, sen jälkeen kattila kannattaa nostaa pois levyltä jäähtymään. Itse pidän jostain syystä hirveästi vanukkaan pintaan syntyvästä kuoresta, mutta sen muodostumisen voi välttää sekoittelemalla vanukasta silloin tällöin sen jäähtymisen ajan tai ripottelemalla vanukkaan pinnalle sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti