Sivut

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ruis-chiatuorepuuro mustikoin




Olenko jo hehkuttanut chia-siemeniä? Ne ovat aivan mahtavia! Pellavansiementen tavoin ne luovat ympärilleen hyytelömäistä ainetta nesteessä seistessään, mutta toisin kuin pellavan, chian maku on hyvin neutraali ja sopii siis kaikkeen. Chia-siemenissä on paljon hyviä rasvoja, proteinia, liukoista kuitua, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja - voin hyvin antaa niille "super food" suosikkini -tittelin.

Ruis ja mustikka puolestaan edustavat Suomessakin kasvavia terveysruokia. Kun nämä kolme yhdistetään kasvimaidon kanssa tuloksena on hyvä aamupala, joka pitää nälän poissa pitkään ja valmistuu kätevästi edellisenä iltana, jolloin ruuanvalmistukseen ei aamulla kulu turhaa aikaa.

Ainekset
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 2 dl kaura- tai soijajuomaa
  • n. 1 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

Ohje
  • Sekoita hiutaleet ja siemenet kulhossa, kaada joukkoon kasvimaito ja sekoita hyvin.
  • Jätä tuorepuuro tekeytymään jääkaappiin yön yli.
  • Sekoita aamulla puuron joukkoon mustikat. Voit myös lisätä puuroon kasvimaitoa, mikäli se muuten tuntuu liian paksulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti