Sivut

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Satay-kastike




Pakko kai se on myöntää, alan pikku hiljaa pitää maapähkinästä! (Sellaisenaan se tosin tökkii vielä hieman.)

Äitini sai töistään kokeiltavaksi Spice Up!:n Satay Dippikastiketta ja teimme siitä pullon mukaisen ohjeen mukaan indonesialaista Gado Gado salaattia (joka muuten oli varsin hyvää ja ilman munia myös vegaanille sopivaa!). Kotiin päästyäni ajattelin kokeilla salaattia uudestaan, mutta tällä kertaa omalla kastikkeella (koska lähikaupassa ei ollut samaa satay-kastiketta ja koska on aina kivempi tehdä juttuja itse) ja siitä tuli itseasiassa alkuperäistä parempaa, kuten usein kotitekoisten juttujen kohdalla käy. Nyt tätä on tehty viikon sisällä jo kahdesti, eli olen (pienellä avustuksella) syönyt viime päivinä siis yli puoli kiloa satay-kastiketta. Noh, mikäs siinä.

Ainekset
  • 1 pss (á 250 g) maapähkinöitä
  • yksikyntinen valkosipuli tai 4-5 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista chiliä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1-2 tl korianterinsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • n. 0,5 dl sokeria
  • n. 0,5 l vettä

Ohje
  • Kuori valkosipuli ja poista chilistä siemenet.
  • Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Voit lisätä vettä ja sokeria makusi mukaan.
  • Kaada kastike paistinpannuun ja lämmitä sitä kunnes valkosipuli menettää pistävyytensä. (Voit tarvittaessa lisätä vettä.)
  • Syö esimerkiksi tofun ja kasvisten kanssa tai vaikka leivän päällä.

Satay-kastike säilyy jääkaapissa useamman päivän ajan. Kannattaa varmistaa, että rasia on hyvin suljettu, sillä kastikkeen voimakas valkosipulisuus tarttuu herkästi jääkaapin muihin ruokiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti