Tuntuu, että olen viime aikoina harrastanut enemmän lettuja kuin koko viime vuonna yhteensä. Mikäs siinä, ne ovat hyviä, eivätkä välttämättä aina edes epäterveellisiä. Nämä kyseiset letut tosin sokereineen ja kookosrasvoineen saattavat kallistua epäterveellisen puolelle, mutta elämässä täytyy myös herkutella!
Ainekset (n. 4 keskikokoista lettua)
- 1 prk (á 200 ml) kookosmaitoa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl kookosjauhoa
- 2 rkl spelttijauhoja
- 2 rkl tavallisia vehnäjauhoja (kookos- ja spelttijauhot voi korvata myös tavallisilla jauhoilla, mikäli niitä ei kaapista tai kaupasta löydy)
- paistamiseen rypsiöljyä
- pinnalle kookoslastuja
Ohje
- Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan seistä hetki.
- Lämmitä loraus öljyä paistinpannulla (itse käytin levyn lämpötilaa 6/9) ja kaada vajaa desi taikinaa pannulle. Taikina on varsin paksua, joten sen levittämisessä kannattaa olla huolellinen.
- Paista lettua molemmilta puolilta. Lettu pintaansa jonkin verran väriä, mutta kypsyysasteen voi määritellä oman makunsa mukaan.
- Paista loput letut.
- Paahda lopuksi kookoslastuja kuivalla pannulla miedolla lämmöllä ja ripottele ne lettujen päälle.
Letut säilyvät hyvänä jääkaapissa seuraavaa päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti