Sivut

lauantai 8. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsakakku




Äitipuolellani on ollut pitkään tapana leipoa ihania kesäkurpitsakakkuja, joten kun sain häneltä mukaani neljä kaunista kesäkurpitsaa, päätin, että reseptiä täytyy kokeilla vegaanisena. Muutoksia ei loppujen lopuksi tarvittu paljoakaan, ja vaikka lopputuloksessa oli pieniä rakenteellisia eroja alkuperäiseen tärkein, eli maku, oli juuri niin hyvä kuin kuuluukin. Reseptin alkuperää en muista, vaikka sen joskus olenkin kuullut, mutta toivottavasti mikään taho ei nyt koe luomuksiaan riistettävän.

Ainekset
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1,5-2 dl hedelmäsokeria tai 2,5 dl tavallista sokeria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • hippusellinen suolaa
  • 2,5 dl sulaa margariinia
  • 5 dl raastettua kesäkurpitsaa

Ohje
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Voitele pitkulainen leipävuoka.
  • Yhdistä margariini ja kesäkurpitsa. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin tunnin ajan.
Täysjyvävehnäjauho on oma ihastukseni niin suolaisessa kuin makeassa leivonnassakin, mutta halutessaan voi jauhoina käyttää pelkkiä vaaleita vehnäjauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti