Sivut

perjantai 11. toukokuuta 2012

Appelsiini-suklaakakku


Perhoskakku ^^ 

Eli ideana oli tehdä isoisän vaimon ja minun yhteissynttäreille kaksikerroksinen "juustokakku", jonka mauiksi valitsin lopulta appelsiinin ja suklaan. Tarkoituksena oli myös lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja kokeilla kahta eri liivatteetonta hyydytystapaa. Alemman suklaisen kerroksen hyydytti suklaa itse, vinkin tähän löysin Kinuskikissan blogista. Ylemmän appelsiinikerroksen hyydyttämisen käytin hyytelösokeri multia. Hyytelösokerilla hyydytettunä kakusta ei tule yhtä kiinteä kuin esimerkiksi liivatteella tai suklaalla hyydytettynä, joten kakusta tuli vähän mieleen kuin olisi syönyt suklaakakkua kermavaahtokuorrutteella. Pahaa se ei siis ollut, mutta erilaista.

Appelsiini-suklaakakku

Ainekset
  • 150 g Pirkan appelsiini-suklaa spelttikeksejä tai muita sopivia keksejä
  • 75 g Keijun tummansinistä margariinia
  • 4 dl kasvispohjaista vispiä (20 %)
  • 2 dl kasvispohjaista ruokakermaa (n. 5 %)
  • 250 g Brunbergin tummaa suklaata (53 %)
  • 1 dl Hyytelösokeri Multia
  • appelsiini

Ohje
  • Sekoita murennetut keksit ja sulatettu margariini ja painele seos voipaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
  • Vatkaa vispi vaahdoksi ja sulata n. 200 g suklaa. Ota erilleen noin 1/3 vaahdosta ja sekoita loppuun puolet ruokakermasta ja suklaa. Kaada suklaaseos keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Laita myös vispin loppu jääkaappiin odottamaan.
  • Kun suklaakerros on hyytynyt riittävästi raasta vispin joukkoon appelsiinin kuorta ja purista appelsiinista mehut. Keitä ruokakerman loppua ja hyytelösokeria puolisen minuuttia ja lisää seos sekä appelsiinin mehu vispin joukkoon. Kaada suklaakerroksen päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään asti.
  • Voit halutessasi sulattaa lopun suklaan ja pursottaa siitä voipaperin päälle koristeita. Suklaa jähmettyy nopeammin jääkaapissa.

Kakun koristeet ovat siskoni käsialaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti