Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Skonssi goes Focaccia


Olemme parina vuonna siskoni kanssa saaneet äidiltä palautetta liian pitkäksi venyneistä äitienpäivävalmisteluista, joten tänä vuonna piti keksiä jotain nopeampaa leivottavaa, kun tuoretta leipää on kuitenkin niin kiva tarjota... Ratkaisu tähän oli siis skonssi goes focaccia, eli focaccian tavoin maustettu skonssi-leipä :)

Ainekset
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • agavesiirappia
  • rosmariinia
  • cashew-pähkinöitä
  • karkeaa merisuolaa
Ohje
  • Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää lopuksi 3 dl kylmää vettä ja 3/4 dl oliiviöljyä.
  • Sekoita taikina kevyesti, varo sitkon muodostumista. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.
  • Sekoita vähän agavesiirappia pieneen määrään lämmintä vettä, voitele sillä leipää paikoitellen.
  • Voitele sitten leipä lopulla oliiviöljyllä ja ripottele päälle rosmariinia, rouhittuja cashew-pähkinöitä ja hieman karkeaa merisuolaa.
  • Paista uunissa noin 12 minuuttia.

Lähikuvaa leivän pinnasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti