Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Valkovuokkokakku


Omistettu ihanalle äidille! <3

Löysin Kinuskikissan blogista ihania koristevalkovuokkoja ja pitihän sitä tottakai sitten tehdä äidille kakku, johon nämä sopisivat koristeeksi. Valkovuokot tosin on tehty marsipaanista, toisin kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta ihana idea on silti jäänyt jäljelle. Koristeiden alle on piilotettu suklaakakku sitruuna-limetäytteellä, joka peitettiin vihreällä marsipaanikuorrutteella.


Ainekset
  • valkoista marsipaania sekä vihreää ja keltaista elintarvikeväriä
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl hedelmäsokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 suuri banaani
  • 100 g pehmeää margariinia
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 2 dl kasvisruokakermaa
  • 4 dl kasvispohjaista vispiä
  • 1,5 dl Hyytelösokeri Multia
  • 1 sitruuna
  • 1 lime
  • valkoista ja vihreää marsipaania

Ohje
  • Tee kukat valkoisesta marsipaanista jo etukäteen, jotta ne ehtivät kovettua. Lehdet voi tarvittessa tehdä joko etukäteen tai samana päivänä, käytä niihin elintarvikevärillä värjättyä valkoista marsipaania.
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Muussaa banaania ja sekoita margariini siihen. Lisää banaani-rasvaseos kuiviin aineisiin, sekoita lopuksi joukkoon varovasti kivennäisvesi.
  • Kaada taikana vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja puolita kakku. Siirrä päällipuoli syrjään ja jätä pohjaosa vuokaan.
  • Vaahdota vispi ja lisää siihen sitruunan ja limen raastetut kuoret ja mehu.
  • Kaada n. 2/3 ruokakermasta ja 1 dl hyytelösokeria kattilaan, keitä kunnes seos alkaa hieman sakeutua. Ota erilleen noin 2/3 vispivaahdosta ja sekoita hyytelösokeriseos siihen.
  • Laita irtopohjavuoan reunat takaisin paikalleen ja kaada vispi kakun pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  • Kaada loppu ruokakerma ja hyytelösokeri kattilaan ja keitä taas kunnes seos saostuu hieman. Sekoita lopun vispin joukkoon.
  • Asettele kakun yläosa irtopohjavuokaan täytteen päälle ja levitä päälle sitrusvispiä niin että pinta tasoittuu ja siitä tulee hieman kupera.
  • Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään asti.
  • Jaa seuraavana päivänä vihreä marsipaani neljään osaan. Jaa sitten valkoinen marsipaani kolmeen osaan suhteessa 1:2:3. Sekoita valkoisen marsipaanin palat vihreiden palojen joukkoon niin että saat lopuksi neljä erisävyistä palloa, joista pienin on tummimman vihreä ja suurin on vaalein.
  • Pyörittele sitten palloista pitkuloita ja rullaa ne ympyrään aloittaen keskeltä tummimmasta marsipaanista. Häivytä vähän värien vaihdoskohtia, jolloin kiinnität myös osat paremmin toisiinsa. Kauli sitten ympyrä suuremmaksi ja ohuemmaksi, kunnes se on reilusti kakkua suurempi.
  • Irrota kakku vuoasta ja siisti sen reunoja vähän. Nosta marsipaanilevy varovasti sen päälle ja siisti reunoja. Asette lopuksi valkovuokot kakun päälle, käytä tarvittaessa apuna hieman vettä, jolloin kukkaset pysyvät paremmin kiinni kakussa.
  • Josset ymmärtänyt marsipaaniselityksistäni mitään, katso Kinuskikissan ohjeet, joita käytin itsekin, niin on ehkä helpompaa.
  • Koristeluteksti on "maalattu" veteen sekoitetulla vihreällä elintarvikevärillä.

Koristeiden teossa hyödynsin jälleen hävyttömästi taiteellisempaa siskoani, joka siis väkersi valkovuokot täysin ilman muotteja, ja myös kirjoitti tekstin, sillä hänellä on myös huomattavasti kauniimpi käsiala kuin allekirjoittaneella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti