Sivut

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Porkkana-siemensämpylät




Halusin testata gluteenijauhoja leivonnassa, sillä arvelin niiden tarjoavan kenties oikotien loistavaan sitkoon. Joko onnistuin muista syistä tavallista paremmin, tai sitten gluteenijauhot tekivät taikojaan taikinassani. Mahtavia palleroita! Jos sinulla ei ole gluteenijauhoja, voit käyttää tarvittaessa hieman enemmän vehnäjauhoja.

Ainekset

  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • n. 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl kauraleseitä
  • 0,5 dl gluteenijauhoja
  • 3 rkl auringonkukkaöljyä
  • hasselpähkinärouhetta
Ohje
  • Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Sekoita kauramaitoon hiiva, siirappi, suola ja pari desiä vehnäjauhoja.
  • Raasta porkkanat ja sekoita raaste taikinaan. Lisää auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet, kauraleseet ja gluteenijauhot. Lisää loput vehnäjauhot vähitellen, lisää öljy kun taikina alkaa olla kiinteää. Vaivaa taikinaa hetki. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja anna kohota liinan alla vielä sen aikaa, kun uuni lämpenee 225 asteeseen.
  • Voitele kauramaidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi päälle auringonkukansiemeniä ja hasselpähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti