Sivut

perjantai 3. elokuuta 2012

Mustikkakukko


Vehnäjauhoista tehty versio

Mustikkakukko eli rättänä on savolainen perinneherkku. Muualla Suomessa sitä kutsuttaisiin kai kannelliseksi mustikkapiirakaksi. Oikeaoppinen mustikkakukko leivotaan ruisjauhosta, mutta hätätapauksessa myös täysjyvävehnäjauho kelpaa kuoren valmistukseen.

Ainekset
  • 3/4 dl sokeria
  • 200 g margariinia
  • 3,5 dl ruisjauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • n. 5-7 dl mustikoita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Ohje
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita vaahdon joukkoon.
  • Taputtele runsaat puolet taikinasta pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muotoile lopuista vuoan kokoinen ympyrä leivin- tai voipaperin päälle.
  • Sekoita sokerit ja perunajauhot mustikoiden joukkoon. Kaada seos piirakkavuokaan ja peitä kannella.
  • Paista uunissa noin 45 minuuttia.

Vastapaistettu mustikkakukko on taivaallista vaniljasoijajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kasvisvispin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti