Sivut

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Suklaakeksejä kahdella tavalla


Tavalliset...

ja gluteenittomat!


Käytin ylemmän reseptin pohjana jotain netistä löytynyttä keksiohjetta, jossa korvasin kananmunan No egg -jauheella ja muutin ainesosat muutenkin vegaanille sopiviksi. Nyt en sitten kuitenkaan enää laajamittaisten etsintöjenkään jälkeen löydä kyseistä ohjetta. Linkitän sen kuitenkin tähän jahka löydän sen (kun pääsen omalle koneelle sivuhistoriaa penkomaan). Edit. löytyihän se monen päivän etsinnän jälkeen lopulta!

Suklaakeksit (n. 35 keksiä)

Ainekset
  • 2 tl Orgranin No egg -kananmunankorviketta
  • 2 rkl vettä
  • 125 g tummansinistä keiju-margariinia sulatettuna
  • 0,75 dl tummaa ruokosokeria
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g Brunbergin tummaa suklaata

Ohje
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Vispaa kananmunankorvike ja vesi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja sokerit ja jatka vispaamista, kunnes seos on paksuhkoa ja vaaleankellertävää.
  • Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri.
  • Yhdistä kuivat ja märät aineet ja sekoita joukkoon palasiksi pilkottu suklaa.
  • Nostele lusikalla taikinaa leivinpaperille ja paina keot litteiksi. Ne eivät leviä uunissa, joten muotoile niistä sellaisia kuin haluat! Piparkakkumuoteista saattaisi olla hupia tässä kohtaa. 
  • Laita uuniin n. 12 minuutiksi.


Gluteenittomat suklaakeksit (n. 10 keksiä)

 Ainekset
  • 1 tl Orgranin No egg -kananmunankorviketta
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl gluteenittomia täysjyväkaurajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 25 g tummansinistä keiju-margariinia
  • 2-3 rkl auringonkukkaöljyä
  • n. 2 rkl Brunbergin tummaa suklaata pilkottuna

Ohje
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Vispaa kananmunankorvike ja vesi vaahdoksi.
  • Sekoita kulhossa kaurajauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, fariinisokeri ja vaniljasokeri.
  • Lisää kuiviin aineisiin rasvat ja kananmunankorvikevaahto. Sekoita joukkoon pilkottu suklaa.
  • Jaa lusikalla keoiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille, painele litteiksi ja laita uuniin 10-12 minuutiksi.
Jos leivot näitä keksejä, muista varmistaa, voiko keliaakikko käyttää gluteenittomia kauratuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti