Sivut

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Pinaatti-paprikapizza





Tämä harmaa sunnuntai sai pizzan verran piristystä osakseen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan viikonpäivästä riippumatta.

Pohjan ainekset (uunipellillinen tai kaksi isoa pyöreää pizzaa)

  • 2,5 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • n. 5 dl vehnäjauhoja, josta puolet durumvehnäjauhoja
  • 1 rkl öljyä
Täytteet
  • 140 g tuoretta pinaattia
  • 2 punaista paprikaa
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • pizzamaustetta
  • tomaattipyreetä (+ketsuppia) maun mukaan
  • 380 g Cheezlyn soijajuustoa (edam- tai mozzarellatyyppistä)
Ohje
  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää n. 4 desiä jauhoja ja öljy. Lisää sitten loput jauhot ja alusta kimmoisaksi palloksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (n. puoli tuntia).
  • Huuhtele pinaatit ja kiehauta ne pikaisesti. Pinaatissa on paljon nitraattia, jonka määrä näin vähenee. Valuta vesi pois. Pilko pinaatit, paprikat ja valkosipulinkynnet. Raasta soijajuusto.
  • Kauli kohonnut pizzataikina ohueksi levyksi ja levitä päälle tomaattipyreetä sekä halutessasi ketsuppia. Myös tomaattimurska ja paseerattu tomaatti käyvät. Ripottele päälle pizzamaustetta. Levitä täytteet pizzan päälle ja paista 250 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti