Sivut

lauantai 1. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsa-linssikeitto



Nyt ilmojen kylmetessä on taas kiva alkaa harrastaa enemmän keittoja. Lisäksi uusi elämä opintotuen varassa tarkoittaa rajatumpaa budjettia ja useampia linssiruokia, jotka vakuuttavat hinnallaan ja helppoudellaan. Tämä keitto on siis yksinkertaista ja nopeaa arkiruokaa.

Ainekset
  • 500 g tomaattimurskaa
  • n. 1 l vettä
  • 2 sipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 2 pientä tai yksi iso kesäkurpitsa
  • 4 dl punaisia linssejä
  • kasvisliemikuutio
  • kuivattuja yrttejä (oregano, rosmariini, basilika, timjami)
  • 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Ohje
  • Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan kiehumaan.
  • Lohko sipulit, puolita valkosipulit ja pilko kesäkurpitsa, sekoita liemen joukkoon.
  • Huuhdo linssit ja lisää kattilaan.
  • Mausta ja anna kiehua n. 15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Hola! Hoy haré esto de almuerzo :) jajaja veré como queda , saludos desde Chile!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Como te quedo? :) Saludos desde Finlandia!

      Poista
    2. Quedo super rico, hoy le cocinaré esto a mis padres para que lo prueben , espero les guste :) saludos Sarita !!!

      Poista