Sivut

maanantai 10. syyskuuta 2012

Maapähkinävoi



Kukapa ei rakastaisi sitä? Minä ainakin olen jäänyt koukkuun - myös siihen ajatukseen, että kyse on oikeasti jopa ihan terveellisestä herkusta. Päätin kokeilla, kuinka maapähkinävoi syntyy kotikonstein. Ja sehän syntyi.

Ainekset (n. 1 dl valmista maapähkinävoita)

  • 2 dl kuorettomia maapähkinöitä
  • 0,25-0,5 tl suolaa
Ohje
  • Paahda maapähkinöitä kuivalla paistinpannulla miedolla lämmöllä kunnes ne saavat hieman väriä ja niistä lähtee hyvä tuoksu.
  • Soseuta pähkinät sauvasekoittimella (tai tehosekoittimessa). Pähkinävoi on valmista, kun seos on öljyistä ja tasaista. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti