Sivut

tiistai 8. toukokuuta 2012

Kuituinen tuorepuuro


Sitruunamelissan lehti on kuvausrekvisiittaa, tuorepuuro
kun ei ole niitä maailman kauneimpia ruokia...

Tuorepuurot ovat kiva ja helppo tapa aloittaa aamu. Lisäksi ne ovat usein hyvin kuitupitoisia, joten nälkä pysyy niiden avulla poissa pitkään. Tuorepuuroja tehdessä maku- ja yhdistelmävaihtoehdot ovat melkein rajattomat, mutta tässä yksi esimerkki:

Ainekset
  • 1 prk (á 125 g) Alpro Vilja -soijajogurttia
  • 2 rkl ruisleseitä
  • 2 rkl vehnäleiseitä
  • 3 rkl kauraleseitä
  • 1 rkl vehnänalkioita
  • runsas 1 rkl rusinoita
  • 2-3 rkl hampunsiemeniä

Ohje
  • Paahda hampunsiemeniä miedolla lämmöllä, kunnes tuoksussa on jotain popcornimaista.
  • Sekoita leseet ja rusinat soijajogurtin joukkoon, annan niiden pehmetä muutaman minuutin ajan.
  • Lisää lopuksi hampunsiemenet ja sekoita.

Oikeastaan tuorepuuron teossa tarkat mitat ovat melko turhia, itsekin yleensä heittelen aineita sekaisin ihan sormituntumalla. Erilaisten leseiden lisäksi esimerkiksi ruishiutaleet ovat todella käteviä tuorepuuron teossa, sillä ne eivät tarvitse yhtä pitkää turvotusaikaa kuin esimerkiksi kaurahiutaleet. Nesteenä voi jogurtin sijaan käyttää esimerkiksi kaurajuomaa. Banaanit, pähkinät ja siemenet, pakastemarjat, omenanpalat ja mausteen, kuten kaneli ja vaniljasokeri, sopivat myös erinomaisesti tuorepuuroihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti