Sivut

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Paprika-cashewtahna


Paprika antaa tahnalle myös kauniin punertavan sävyn

Erilaiset tahnat tuovat mukavaa vaihtelua leivän päälle. Lisäksi ne ovat usein tavallisia levitteitä maukkaampia ja ravintoarvoiltaan monipuolisempia.

Ainekset
  • 3 punaista paprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen (½-1 dl) cashew-pähkinöitä
  • pala leipää (itse käytin tässä ihan vain ruisleipää, joka sopi kokonaisuuteen yllättävän hyvin)
  • suolaa ja mustapippuria

Ohje
  • Puolita paprikat, poista kanta ja siemenet, ja paahda niitä kuivalla pannulla kannen alla (tämä kannattaa suorittaa kahdessa erässä).
  • Kun paprikat alkavat saada väriä, laita myös pähkinät ja kuorimattomat valkosipulinkynnet pannulle.
  • Kypsennä paprikoita vielä hetki, kunnes ne ovat mustuneet pinnalta.
  • Anna paprikoiden vetäytyä hetken aikaa kannen alla, niin kuoriminen on helpompaa.
  • Kuori paprikoista mustuneet kohdat pois, kuori myös valkosipulinkynnet.
  • Soseuta ainekset tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti