Paprika antaa tahnalle myös kauniin punertavan sävyn |
Erilaiset tahnat tuovat mukavaa vaihtelua leivän päälle. Lisäksi ne ovat usein tavallisia levitteitä maukkaampia ja ravintoarvoiltaan monipuolisempia.
Ainekset
- 3 punaista paprikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- kourallinen (½-1 dl) cashew-pähkinöitä
- pala leipää (itse käytin tässä ihan vain ruisleipää, joka sopi kokonaisuuteen yllättävän hyvin)
- suolaa ja mustapippuria
Ohje
- Puolita paprikat, poista kanta ja siemenet, ja paahda niitä kuivalla pannulla kannen alla (tämä kannattaa suorittaa kahdessa erässä).
- Kun paprikat alkavat saada väriä, laita myös pähkinät ja kuorimattomat valkosipulinkynnet pannulle.
- Kypsennä paprikoita vielä hetki, kunnes ne ovat mustuneet pinnalta.
- Anna paprikoiden vetäytyä hetken aikaa kannen alla, niin kuoriminen on helpompaa.
- Kuori paprikoista mustuneet kohdat pois, kuori myös valkosipulinkynnet.
- Soseuta ainekset tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti