Minun ja Saran juhannus taittui ilman grilliä ja makkarankäryä. Kahden hengen kaupunkijuhannukseemme kuului sen sijaan paljon kokeiluja. Orgranin No Egg -kananmunankorviketta testasimme kahdessakin eri yhteydessä. Juhannus alkoi Vegekaupasta. Sieltä tarttui mukaan paketillinen meille molemmille tuntematonta tempehiä. Juhannusaattona istuimme sitten Saran parvekkeella tempeh-salaattia mutustellen.
Ainekset
- 3 porkkanaa
- ½ kesäkurpitsa
- 1 pkt / 200 g herkkusieniä
- makea suippopaprika
- pussillinen salaattisekoitusta
- 1 pkt tempehiä
- 1 rkl agavesiirappia
- ½ dl omenaviinietikkaa
- 2 rkl vaaleaa seesamiöljyä
- kourallinen basilikanlehtiä silputtuna
- suolaa ja pippuria
- 2-3 rkl soijajogurttia
- pinjansiemeniä
Ohje
- Viipaloi porkkanat, kesäkurpitsa, herkkusienet ja paprika. Paista hetki pannulla muita edellämainittuja paitsi paprikaa.
- Pilko tempeh. Sekoita kulhossa agave-siirappi, omenaviinietikka, seesamiöljy, basilika, soijajogurtti sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Yhdistä tempeh ja jogurttiseos. Paista pannulla kunnes tempeh on saanut väriä pintaansa.
- Paahda kuivalla pannulla kourallinen pinjansiemeniä.
- Yhdistä kaikki salaattiainekset isossa kulhossa.
- Nauti lämpimällä parvekkeella hyvässä seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti