Sivut

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Keskikesän tempeh-salaatti




Minun ja Saran juhannus taittui ilman grilliä ja makkarankäryä. Kahden hengen kaupunkijuhannukseemme kuului sen sijaan paljon kokeiluja. Orgranin No Egg -kananmunankorviketta testasimme kahdessakin eri yhteydessä. Juhannus alkoi Vegekaupasta. Sieltä tarttui mukaan paketillinen meille molemmille tuntematonta tempehiä. Juhannusaattona istuimme sitten Saran parvekkeella tempeh-salaattia mutustellen.

Ainekset
  • 3 porkkanaa
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 pkt / 200 g herkkusieniä
  • makea suippopaprika
  • pussillinen salaattisekoitusta
  • 1 pkt tempehiä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl vaaleaa seesamiöljyä
  • kourallinen basilikanlehtiä silputtuna
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 rkl soijajogurttia
  • pinjansiemeniä

Ohje
  • Viipaloi porkkanat, kesäkurpitsa, herkkusienet ja paprika. Paista hetki pannulla muita edellämainittuja paitsi paprikaa.
  • Pilko tempeh. Sekoita kulhossa agave-siirappi, omenaviinietikka, seesamiöljy, basilika, soijajogurtti sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Yhdistä tempeh ja jogurttiseos. Paista pannulla kunnes tempeh on saanut väriä pintaansa.
  • Paahda kuivalla pannulla kourallinen pinjansiemeniä.
  • Yhdistä kaikki salaattiainekset isossa kulhossa.
  • Nauti lämpimällä parvekkeella hyvässä seurassa.

Tempeh ei pelkältään vakuuttanut maullaan, mutta hyvin maustettuna siitä tuli todella hyvää. Salaatti oli hyvä valinta pääruoaksi, koska vatsaan jäi mukavasti tilaa maailman mahtavimmalle (vaatimattomuusko kaunistaa?) kääretortulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti