Äiti oli ostanut muutaman raparperinvarren ja pyysi minua kehittämään niistä jotakin, joka sopisi yhteen vanhan ajan vaniljakastikkeen kanssa. Ei-vegaanista, tiedän, mutta päätin kuitenkin tehdä leipomuksesta vegaanisen.
Alun perin visioni oli leipoa piirakka, mutta pikaisen googlettelun ja keittiöinventaarion jälkeen päädyinkin tekemään kakun. Erityisesti tähän vaikutti chocochili-blogin maapähkinävoi-raparperikakku, josta otin myös mallia pohjan tekoon. Niin, ja kaverikseen raparperi sai tällä kertaa mantelirouheen - mantelikauteni jatkuu siis yhä :)
Ainekset
- 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 dl tummaa ruokosokeria
- 1,5 dl vaniljanmakuista soijajuomaa (esim. Alpro)
- 1 prk (á 250 ml) kasvisruokakermaa
- 1 dl rypsiöljyä
- margariinia
- sokeria
- 5-6 suurehkoa raparperinvartta
- 1 dl tummaa ruokosokeria
- 1 pss (á 80 g) mantelirouhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl tummaa ruokosokeria
- kanelia
- 2 rkl tummansinistä Keiju-margariinia
Ohje
- Sekoita keskenään pohjan kuivat ainekset
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään mantelijuoma, ruokakerma ja öljy.
- Kaada kuivat aineet nesteen joukkoon kahdessa erässä ja sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele sen reunat margariinilla ja sokeroi ne. Kaada taikina vuokaan.
- Kuori ja pilko raparperit. Sekoita raparperit, sokeri ja mantelirouhe keskenään.
- Kaada raparperit taikinan päälle ja taputtele niitä lusikalla vähän syvemmälle, jotta ne eivät irtoa.
- Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet, sokeri ja kaneli, nypi joukkoon rasva. sirottele seos raparperien päälle.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuutin ajan, kunnes cocktail-tikkuun ei enää takerru taikinaa.
- Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Hmm, voisi huomenna mennä tarkastamaan, josko jostain löytyisi vielä muutama raparperi lisää...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti