Soijajogurtti on erinomaisen kätevää piirakoiden leivonnassa. Se paitsi hyytyy uunissa munamaidon tapaan, myös keventää piiraan pohjaa. Vaikutteita tämä piiras on saanut Viiden tähden vegaani -keittokirjan parsakaali-savutofupiirakkasta, joka muuten on aivan taivaallista! Mutta on tämäkin piiras ihan hyvä!
Ainekset
- 1 dl spelttijauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl kauraleseitä
- 3/4 dl vehnänalkioita
- 75 g tummansinistä Keiju-margariinia
- 1 dl soijajogurttia
- Keiju-margariinia
- korppujauhoja
- 1 rss kirsikkatomaatteja
- noin 200 g Teesen mozzarella-tyypistä soijajuustoa
- tuoretta basilikaa
- 4 dl soijajogurttia
- suolaa
- pippuria
Ohje
- Voitele piirakkavuoka ja korppujauhota se.
- Yhdistä pohjan kuivat ainekset ja nypi niiden joukkoon rasva. Sekoita joukkoon soijajogurtti.
- Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Puolita pestyt tomaatit ja viipaloi soijajuustoa. Sekoita soijajogurtin joukkoon suolaa ja pippuria.
- Asettele esipaistetun pohjan päälle kerros soijajuustoviipaleita ja kirsikkatomaattien puolikkaita, ripottele pinnalle basilikan lehtiä. Levitä päälle soijajogurttia.
- Tee samoin toinen kerros ja kaada pinnalle loppu soijajogurtti.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti