Sivut

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Vegaaninen tomaatti-mozzarellapiirakka


Soijajogurtti on erinomaisen kätevää piirakoiden leivonnassa. Se paitsi hyytyy uunissa munamaidon tapaan, myös keventää piiraan pohjaa. Vaikutteita tämä piiras on saanut Viiden tähden vegaani -keittokirjan parsakaali-savutofupiirakkasta, joka muuten on aivan taivaallista! Mutta on tämäkin piiras ihan hyvä!

Ainekset
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kauraleseitä
  • 3/4 dl vehnänalkioita
  • 75 g tummansinistä Keiju-margariinia
  • 1 dl soijajogurttia
  • Keiju-margariinia
  • korppujauhoja
  • 1 rss kirsikkatomaatteja
  • noin 200 g Teesen mozzarella-tyypistä soijajuustoa
  • tuoretta basilikaa
  • 4 dl soijajogurttia
  • suolaa
  • pippuria


Ohje
  • Voitele piirakkavuoka ja korppujauhota se.
  • Yhdistä pohjan kuivat ainekset ja nypi niiden joukkoon rasva. Sekoita joukkoon soijajogurtti.
  • Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
  • Puolita pestyt tomaatit ja viipaloi soijajuustoa. Sekoita soijajogurtin joukkoon suolaa ja pippuria.
  • Asettele esipaistetun pohjan päälle kerros soijajuustoviipaleita ja kirsikkatomaattien puolikkaita, ripottele pinnalle basilikan lehtiä. Levitä päälle soijajogurttia.
  • Tee samoin toinen kerros ja kaada pinnalle loppu soijajogurtti.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti