Söin Kirjakahvilassa tällä viikolla todella hyvää tiikerikakkua. Sitruunaraitojen inspiroimana ajattelin kehittää mokkapaloista sitruunaisen version. Leivoksen rakenne ja idea vähän muuttuivat matkan varrella, mutta lopputulos oli mehevä ja hyvin sitruunainen!
Ainekset
- 400 g margariinia
- 2 dl sokeria
- 2 dl omenahilloa
- 1 tl vanilja-aromia
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 (luomu)sitruunaa
- tomusokeria
Ohje
- Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon omenahillo, vanilja-aromi, suola, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon toisen sitruunan raastettu kuori ja sen puristetut mehut.
- Levitä taikina nuolijan avulla leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.
- Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
- Raasta jäljelle jääneen sitruunan kuori ja purista sen mehut kippoon. Lisää joukkoon tomusokeria, kunnes massa on sopivan kiinteää, mutta yhä hyvin levittyvää.
- Kuorruta pohja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti