Sivut

torstai 15. tammikuuta 2015

Sitruunaruudut


Söin Kirjakahvilassa tällä viikolla todella hyvää tiikerikakkua. Sitruunaraitojen inspiroimana ajattelin kehittää mokkapaloista sitruunaisen version. Leivoksen rakenne ja idea vähän muuttuivat matkan varrella, mutta lopputulos oli mehevä ja hyvin sitruunainen!

Ainekset
  • 400 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl omenahilloa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 (luomu)sitruunaa
  • tomusokeria

Ohje
  • Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon omenahillo, vanilja-aromi, suola, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon toisen sitruunan raastettu kuori ja sen puristetut mehut.
  • Levitä taikina nuolijan avulla leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille.
  • Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  • Raasta jäljelle jääneen sitruunan kuori ja purista sen mehut kippoon. Lisää joukkoon tomusokeria, kunnes massa on sopivan kiinteää, mutta yhä hyvin levittyvää.
  • Kuorruta pohja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti