Sivut

perjantai 20. syyskuuta 2013

Mausteinen flunssajuoma



Kun flunssa iskee, ei vegaani voi kaivaa kaapista viinapulloa ja raakaa kananmunaa tai hunajapurkkia. Onneksi toisenlaisia perinteisiä parannuskeinoja löytyy maapallon toiselta puolelta. Kun vaihto-oppilasvuoteni aikana sain flunssan tai olin muuten nuutunut, valmisti chileläinen host-äitini minulle kuuman juoman oreganosta ja kanelista.

Yllättävä yhdistelmä? Niin minustakin, mutta yllättävän hyvänmakuinen ja muutenkin miellyttävä. En ole lukenut tutkimuksia kummankaan mausteen flunssaa parantavista ominaisuuksista, mutta omaa oloani juoma on kyllä parantanut. Eikä kuumasta juomasta koskaan toki haittaakaan ole.

Ainekset
  • kanelitanko
  • 1-2 rkl kuivattua oreganoa
  • pannullinen kuumaa vettä

Ohje
  • Laita teekannun pohjalle kanelitanko ja oreganot, kaada päälle kuuma vesi ja anna hautua hetken aikaa.
  • Kaada juoma siivilän läpi mukiin ja nauti.

Juomaa voi halutessaan makeuttaa esimerkiksi agavesiirapilla, mutta ainakin itse juon omani yleensä sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti