Sivut

torstai 4. huhtikuuta 2013

Marjainen keikauskakku


Kuva-arvoitus: mitä mantelirouheesta muodostuu?

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni keikauskakkua helmikuussa, sillä kertaa ananaksesta - samoin maaliskuussa. Tässä kuussa oli sitten marjojen vuoro ja pakastimen syövereistä löytyikin sopivasti pussillinen mustaherukoita.

Ainekset
  • 2 rkl agavesiirappia
  • 2 rkl sokeria
  • 2-5 dl (mustia viini)marjoja
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 3,5 dl (täysjyväspeltti)jauhoja
  • 1 dl (luomu ruoko)sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tkl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 2 pienehköä banaania
  • 0,5 dl öljyä
  • 1,5 dl kasvijuomaa (esim. kaura- tai soijajuomaa)

Ohje
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  • Valuta vuokaan agavesiirappi, sekoita sokerit marjojen joukkoon ja kaada vuoan pohjalle.
  • Ripottele marjojen joukkoon mantelirouhe.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  • Muussaa banaanit pienemmässä kulhossa, sekoita joukkoon öljy ja kasvijuoma.
  • Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuutin ajan.
  • Tarkista veitsen avulla ettei kakku juutu kiinni reunoihin, anna kakun jäähtyä puolisen tuntia ja kumoa se.
  • Koristele halutessasi mantelirouheella.

Kakkuun voi käyttää myös muita marjoja, esimerkiksi mustikat sopisivat siihen varmasti todella hyvin. Punaherukoita käytettäessä sokerin määrää voi ehkä lisätä.

Niin ja kuva-arvoituksen ratkaisu: mantelirouheesta muodostuu mustaherukan marja ja lehti - luovaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti