Sivut

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Avokado-tuoresosekeitto




Tämä sosekeitto on suurimmaksi osaksi elävää ravintoa. Erityisen hyviä avokadoja saa esimerkiksi Luomukassista, joka kannattaa tsekata muutenkin, tämä vinkkinä erityisesti varsinaissuomalaisille. Kun käyttää valkosipulia, niin suomalainen luomuvalkosipuli on myös oikeasti ihan toista kuin kiinalaiset markettiyksilöt.

Ateriaksi tästä ohjeesta riittää yhdelle, alkuruoaksi kahdelle.

1 iso avokado
2 rkl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
4 isoa vihreää oliivia
2,5 dl kauramaitoa
2 tl sitruunan mehua
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
1 rkl paahdettua kaurajauhoa (tms.)

Koristeena yrttisellerin oksa.

Kuori avokaso ja valkosipuli, poista avokadon kivi. Poista oliivien kivet. Pane kaikki ainesosat purkkiin ja sauva- tai tehosekoita. Tarjoile (viileänä tai kylmänä, tai ei se nyt niin nokonuukaa ole, mutta älä ainakaan lämmitä). Jos säilytät keittoa jokusen tunnin, se voi tummua, mutta on silti ihan syömäkelpoista. Sitruunamehu vähentää tummumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti