Omenat sopivat myös suolaiseen piirakkaan |
Sain nimipäivälahjaksi kakkukuvun ja päätin sen kunniaksi leipoa kuvun alle piirakan. Noh, loppujen lopuksi piirakka jäi lasiseen vuokaansa. Resepti oli kuitenkin sen verran yllättävän hyvä, että se pitää jakaa täällä, jotta piirakan voi joskus myöhemmin tehdä uudestaan. Pohja ja täytteen soijajogurtti on mukautettu melko suoraan Viiden tähden vegaanin parsakaali-savutofupiirakasta.
En ole oikeastaan koskaan ennen syönyt tai käyttänyt linssejä piirakassa, mutta miksikäs ei? Jatkossa ainakin tulen käyttämään niitä, sillä ne ovat hyviä, halpoja, helppoja ja terveellisiä.
Ainekset
- 4 dl jauhoja (itse käytin 3 dl täysjyväspelttijauhoja ja desin ruisjauhoja)
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 100 g margariinia
- 1 dl maustamatonta soijajogurttia
- margariinia ja korppujauhoja
- 2 dl vihreitä linssejä
- valkosipulijauhetta
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 laakerinlehteä
- kuivattua timjamia
- 2 suurehkoa omenaa (esim. Royal Gala)
- 4 dl maustamatonta soijajogurttia
- mustapippuria
Ohje
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Huuhtele linssit ja laita kattilaan mausteiden kanssa, keitä runsaassa vedessä (1:6) runsaan puolen tunnin ajan.
- Sekoita sillä välin keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola, nypi joukkoon margariini ja soijajogurtti.
- Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan. Esipaista pohjaa uunissa 5-10 minuuttia vuoan koosta ja taikinakerroksen paksuudesta riippuen.
- Laske uunin lämpötila 200 asteeseen.
- Pilko omenat ensin pitkittäin kahdeksaan osaan, puolita sitten lohkot poikittain ja leikkaa vielä pitkittäin kolmeen osaan.
- Valuta linsseistä ylimääräinen vesi ja ota poista laakerinlehdet. Sekoita linssit lopun soijajogurtin joukkoon yhdessä omenan palojen kanssa. Mausta mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla.
- Paista piirakkaa uunissa n. 25 minuutin ajan.
Piirakka on oikeastaan parempaa hieman jäähtyneenä, eli kannattaa odotella hetki tai säästä osa seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti