Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Pumppernikkelit



Siskoni toiveesta leivoin pikkujouluihini pumppernikkeleitä. Omassa mielessäni pumppernikkelit ovat vaaleahkoja paksuja pipareita, jotka on kuorrutettu tomusokerilla. Toki muitakin tulkintoja asiasta lyötyy.

Ainekset
  • 300 g margariinia
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 2 dl ruokosokeria
  • 10-14 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kanelia
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl soodaa
  • vettä, tomusokeria(, elintarvikeväriä)

Ohje
  • Mittaa margariini, siirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä sekoitellen, kunnes pinnalle ilmestyy vaaleaa vaahtoa. Anna jäähtyä välillä sekoitellen.
  • Sekoita sooda, jauhot ja mausteet kulhossa. Yhdistä jauhoseos sokeri-rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Peitä taikina ja anna sen maustua ja jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  • Kauli taikina erissä, jätä taikinalevy melko paksuksi. Käytä (pipari)muottia apuna ja nosta taikinapalat leivinpaperille uunipellille.
  • Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes piparit saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
  • Sekoita tomusokeria pieneen määrään halutessasi elintarvikevärillä värjättyyn veteen. Kuorruta pipareista pumppernikkeleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti