Sivut

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ananaspiirakka



Uusi hämmentävä lempiyhdistelmäni on ananas-manteli-kookos-kardemumma. En muista aivan tarkalleen, mistä sain alun perin päähäni ryhtyä kokeilemaan tällaista yhdistelmää, mutta lopputulos oli kieltämättä erinomainen! Tämä piirakka pääsikin uusintakierrokselle jopa kahdesti viikon sisällä. Ohjetta on myös helppo muunnella, esimerkiksi vaihtamalla ananaksen mustikoihin tai vadelmiin.

Ainekset
  • 1,5 dl mantelijauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 kookoshiutaleita
  • 2 rkl täysruokosokeria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 75 g kookosrasvaa
  • 1 dl ananasmehua + 6 -rengasta
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 500 g soijajogurttia
  • 1 dl hyytelösokeri  multia
  • 0,5 kookoshiutaleita

Ohje
  • Sekoita jauhot, kookoshiutaleet, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma. Sulata kookosrasva ja sekoita kuivien aineiden joukkoon.
  • Voitele lasinen piirakkavuoka halutessasi rypsiöljyllä tai margariinilla. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita perunajauhot ananasmehuun, lisää joukkoon jogurtti, hyytelösokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
  • Asettele ananasrenkaat piirakkapohjalle ja kaada jogurttiseos niiden päälle.
  • Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Piirakan kannattaa antaa levätä muutaman tunnin jääkaapissa ennen tarjoilua, tällöin sen rakenne ja maku paranevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti