Sivut

torstai 24. heinäkuuta 2014

Letut


Loppukesällä tuli pariin otteeseen paistettua lettuja. Parilla ensimmäisellä kerralla lopputulos oli ihan ok, mutta jotain jäi rakenteesta puuttumaan. Sitten vanha viisaus osoitti jälleen voimansa ja kolmannella kerralla lettutaikinasta tuli aikalailla täydellistä, melkein sattuman kauppa. Tämä ohje on jälleen todistus siitä, että joskus parhaat ohjeet syntyvät silloin, kun kauppa on kaukana ja on tyydyttävä omien kaappien sisältöihin.

Ainekset
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 5 dl kaurajuomaa
  • 1 dl soijajogurttia
  • 1 dl kivennäisvettä
  • ripaus suolaa
  • margariinia paistamiseen

Ohje
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  • Anna taikinan levätä hetki ennen paistamista.
  • Paista letut yksitellen pannulla.
  • Tarjoa esimerkiksi hillon tai marjasorbetin kanssa.
Jos haluat tarjoilla letut suolaisen täytteen kanssa tai et muuten vain pidä makeasta, sokerin voi hyvin jättää pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti