Sivut

perjantai 18. toukokuuta 2012

Kookos-riisipuuro



1 annos

Ainekset
  • 0,5 dl puuroriisiä
  • 0,5 dl vettä
  • 2,5 dl soijamaitoa
  • 0,5 dl kookosmaitoa (käytin Santa Marian Organic Coconut Milkiä)
  • suolaa
  • vaniljasokeria

Ohje
  • Laita kattilaan vesi ja riisi ja kiehauta niin, että vesi imeytyy riisiin.
  • Lisää noin puolet maidoista ja keittele miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia lisäillen maitoja ja sekoitellen usein, ettei puuro pala pohjaan.
  • Mausta valmis puuro suolalla ja vaniljasokerilla.

Päälle ripottelin kumariinitonta luomukanelia. Oman puuroni nautin kylmän soijamaidon kera, mutta voisin kuvitella, että Alpron uusi mantelijuoma toimisi tämän kanssa hyvin.

Varmaan puuron voisi tehdä halutessaan kokonaankin kookosmaitoon, mutta jonkun kevyemmän kasvimaidon kanssa yhdistettynä lopputulos lienee raikkaampi (voiko puuroa kuvailla sanalla 'raikas'?) Kookosmaitoa jäi tietenkin käyttämättä omilla määrilläni melkein purkillinen, joten tätä kannattaa suosia päivinä, jolloin suunnitelmissa on jokin kookosmaitopohjainen päivällinen. Lopun kookosmaidon voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti